Vandaag de dag kan je bijna alles online aankopen. Denk maar aan kledij, meubels, reizen, maar ook accessoires zoals ringen, kettingen of armbanden. Het mogelijke nadeel bij het aankopen van online dingen is dat je het niet eerst kan uitproberen voordat je het bestelt. In veel gevallen kan je het nadien nog wel terugsturen als je toch niet tevreden bent, maar dat is niet altijd even goed voor het milieu. In dit artikel worden al enkele tips meegegeven die de zoektocht naar de juiste juwelen misschien een beetje eenvoudiger maakt.

Bepaal vooraf waar je naar op zoek bent

Het klinkt misschien logisch, maar het kan handig zijn om op voorhand te beslissen naar welk type van accessoire je juist op zoek bent. Wil je graag nieuwe oorbellen? Of wil je je zoektocht starten met kettingen? Het kan ervoor zorgen dat je zoektocht wordt beperkt waardoor je niet overrompeld wordt door het grote aanbod dat er bestaat online.

Bepaal daarnaast ook een budget dat je wil spenderen en probeer hier niet over te gaan. Zo heb je nadien geen spijt dat je te veel geld hebt uitgegeven aan eventueel extra juwelen die je eigenlijk niet echt nodig hebt of die misschien niet helemaal je ding zijn.

Baseer je op foto’s

Zoals hierboven al is vermeld, is een mogelijk nadeel van juwelen online te kopen dat je ze niet op voorhand kan zien en uitproberen. Je kan niets anders dan je baseren op de foto’s die op de website staan. Vaak kan je bovendien ook nog eens inzoomen op foto’s waardoor je de kleinste details kan zien. Bekijk de foto’s goed zodat je goed weet wat je eigenlijk koopt.

Wanneer je een website van een verkoper bezoekt, kan je ook altijd via het internet proberen na te gaan wat de reviews zijn van de verkoper in kwestie. Zo kan je kijken of deze al dan niet betrouwbaar is voordat je effectief een aankoop doet.

Ken je afmetingen

Het klinkt misschien vreemd bij juwelen, maar het is ook belangrijk dat je de afmetingen weet van bijvoorbeeld je vingers of je polsen. Bij ringen worden onder meer ringmaten vermeld zodat je kan weten of de ring in kwestie rond je vinger past of niet. Het zou jammer zijn als je een ring online bestelt die eigenlijk te klein of te groot is voor jou. Daarnaast staat bij armbanden ook soms de lengte erbij. Zo weet je ook of deze past rond jouw pols past of niet. Gelukkig heb je bij armbanden vaak verschillende gaatjes waar je de armband kan vastmaken. Zo kan je hem groter of kleiner maken naargelang de dikte van je pols.